Tammikuu takana

Viime viikot on mennyt opiskellen ja tutkien ympäristöä. Oon päässyt tutustumaan kunnolla huonekavereihin ja opiskelijaelämään täällä. Parannuin ikävästä flunssasta, jonka jälkeen päätin ottaa kaiken irti mitä täällä on tarjota. Oon käynyt kampuksen salilla jumpassa sekä kuntosalin puolella tutustumassa ja parasta tässä paikassa on, että se on viiden minuutin kävelymatkan päässä mun asunnolta. Lisäksi oon vihdoin kotiutunut tänne kunnolla ja opiskelu luentojen ulkopuolella on alkanut innostaa. Oonkin viettänyt aika reippaasti aikaa myös kampuksen kirjastolla opiskellessa. Myös ekat koti-ikävät on podettu mutta niistäkin päästy yli.
Tässä näkyy siis mun lähipubi. Täällä ihmiset tykkäävät viettää aikaa, syöden, juoden, keskustellen ja pelaillen. Meille on tullut jutuksi käydä sunnuntaisin syömässä Woody'sillä ja samalla pestä pyykkiä naapurirakennuksessa. Koska tää sijaitsee mun asunnolta muutaman sadan metrin päässä, niin tää on vähän niinkö toiminut mun olohuoneena. Kiva paikka viettää aikaa ja keskustella. Sitä myös paikalliset vaikutaa tekevän. Paljon ihmisiä tulee tuonne oluelle työkavereiden kanssa työpäivän jälkeen keskusteleen ja vasta sen jälkeen lähdetään kotiin perheen ja arjen luo. Varattiin myös tähän kyseiseen paikkaan pöytä ensi sunnuntaille ja mennään katsomaan Super Bowlia. En oo sitä kertaakaan nähnyt ja se ei täällä tuu ihan niin kamalaan aikaan mitä suomessa niin päätettiin että nyt on meidän tilaisuus päästä se näkemään. Muutenkin se on niin iso tapahtuma ja tuo paikka on kauhean mukava niin siitä tulee varmaan todella kiva ilta.

Tää kuvassa näkyvä rakennus on meidän yliopiston kirjasto, joka on kooltaan tosiaan suurempi kuin Oulun kaupunginkirjasto. Rakennuksena ihan mielenkiintoinen ja täynnä monenlaisia opiskelutiloja. Myös kirjoja on ihan älytön määrä. Meidän alan kirjat sijaitsee ihan omalla osastollaan, joka on tilana ihan kamala. Se on maailman kuumin, hiostavin paikka ja haisee pahalle vanhalle kirjalle, mutta sieltä löytyy kaikki. Ihan viihtyisä tila opiskella ja ilmeisesti moni viettää aikaa myös siellä.
Yksi ihmettelyn aihe täällä on ollut lumi. Viime viikolla tuli ensimmäisen kerran lunta ja me suomalaisina intoiltiin tilanteesta todella paljon. Viimeviikon lumi ei jäänyt maahan mutta tällä viikolla satanut lumi on edelleen maassa. Musta on jotenkin todella lohduttavaa, että täällä on edes vähän lunta. Ei oo hetikään niin pimeää ulkona iltaisin eikä niin kuraista kaikkialla, kun maa on jäässä. Toki paikalliset on kauhuissaan koska täällä ei kenelläkään oo esimerkiksi talvirenkaita. Pelottais ajaa itse ainakin autolla. Meille myös tuli sähköpostilla varoitus lumesta koulun puolesta, joka oli mun mielestä hassua. Koulun alueella kaikki kävelytiet on suolattu ja katolta pudotellaan lunta ja jäätä jatkuvasti. Ihmiset on jotenkin asennoitunut niin siihen, että lumi on kamalaa ja vaarallista. Tällä hetkelläkin täällä sataa lunta ja yritän olla innostumatta liikaa, ettei tule turhia yö seikkailuita vielä tälle iltaa :D
Oon täällä päässyt tutustumaan muihin suomalaisiin ja muodostettiin oma pieni suomalaiskommuuni. Käytiin suomalaisten kanssa syömässä Canterburyssä yhdessä vanhimmista pubeista, joka oli todella ihana ja tunnelmallinen paikka. Saatiin myös vinkkiä, että kaikki pubit, joissa on eläinten nimiä ovat parhaita ruokapaikkoja täällä. Siispä valittiin Parrot niminen paikka. Todella hyvä valinta. Käytiin myös suomalaisten kanssa kokeilemassa kampusalueen yökerhoa. Ihan kiva paikka sekin mutta kaipaan suomalaisia haalaribileitä ja niiden luomaa rentoa meininkiä.

Koska mulla ei oo kauheasti luentoja täällä niin mulla on aikaa keskittyä esimerkiksi parhaiden ruokapaikkojen ja kahviloiden etsiskelyyn. Tämmöisestä arjesta mää nautinkin. Tuntuu että oon löytänyt täältä oman paikkani ja nautin kaikkien paikkojen sisustukista. Koska rakennukset on vanhoja, niiden sisustukseen on myös panostettu. Nautin käydä kävelyllä täältä Canterburyn keskustaan, nauttia maisemista, rakennuksista ja käydä lämmittelemässä teekupin äärellä. Voisko mun elämä olla tällaista useamminkin.
Canterbury on tosiaan myös historiallisesti merkittävä paikka ja täältä on lähtöisin anglikaaninen kirkko. Moni yhdistää Canterburyn nimeen arkkipiispan. Vielä en oo ihan kauheasti ehtinyt tutustua kaupungin juuriin mutta odotan että pääsen vierailemaan kappelin sisällä vielä mutta ulkoa se on todella kaunis rakennus. Viimeksi kun kävin ihailemassa rakennusta ulkopuolelta, sattui tuolla olemaan kristillisen yliopiston valmistujaisjuhlat ja paljon ihmisiä palloili ympäri kaupunkia ja kappelia. Ihan hauska nähdä paikallisia juhlatunnelmissa sekä valmistujaisasuja, joita meillä suomessa ei ole ollenkaan. 

Eka kuukausi kuitenkin selätetty ja paremmalla asenteella kohti seuraavia kuukausia ja uusia haasteita. Kunhan selviän tulevista koti-ikävän tunteista ja pidän itseni kiireisenä kaikella vapaa-ajalla.


-Veera
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tentit

Vihdoin olen saanut opinnot suoritettua kevään osalta ja viimeinenkin tentti on takana. Olen ehtinyt tosiaan palata jo takaisin Suomeen ja ...